Sociale media

Foto op 17-01-16 om 12.02 #2

Er is een tijd geweest, het moet ergens aan het eind van de jaren ’90 zijn geweest, dat ik niet op de sociale media durfde te komen. Ik had al wel een computer waarmee dat een beetje kon. Er was een modem bij nodig, die je aansloot op de telefoonlijn en die heel veel lawaai maakte. Het heette toen BBS, het prikbord-systeem, een manier om in contact te komen met wildvreemden. Faxen, dat kon ik aan, e-mails ook en telefoons ook, hoewel met mate. Iemand in z’n privé-leven storen vond ik vervelend, maar zomaar in contact proberen te komen met wildvreemden, nee, dat ging echt niet. Ik was op visite bij de acteur Porgy Franssen, die dat wel durfde. Hij zocht een naam op, typte zoiets als: ‘Hallo hoe gaat het?’ en na drie kwartier kwam er een antwoord. ‘Goed, en met jou?’ Vervolgens typte Porgy iets geestigs in. ‘Heeft u een snor?’ Weer wachtten we op antwoord. Dat kwam niet.

Tegenwoordig is die schaamte over, zeker bij mij. Dat kwam nadat mijn vrouw met een blog begon. Ze typte op wat haar niet beviel aan het onderwijs in ons land. Ik dacht: ‘Oh, het is gewoon een krantje.’ – Ik wilde altijd al krantjes maken en zo is dit de bijna persoonlijke, bijna intieme uitlaatklep voor me geworden wat het nu  is.

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *