iHo

Ik was in de stadsschouwburg in Amsterdam . Zag een voorstelling van Oostpool. Het stuk was van Tony Kushner en had een heel lange titel. Het was ook een heel lang stuk en in de stroom heftig uitgesproken conversaties werd heel vaak het woord ‘omdat’ gebruikt. Omdat jij dit en dat en zus en zo bent. Omdat ik vroeger. Omdat je je weer niet in kon houden. Omdat je zo nodig zelfmoord wilde plegen. Omdat ik dacht dat je van me hield. Ze liepen allemaal op blote voeten, geen idee waarom, waarschijnlijk om het smetteloze decor niet te besmeuren. Of alle vloeren in New York hebben vloerverwarming. Veel relatieproblemen van het type waarvan je denkt: wat heb ik daar mee te schaften en een beetje humor werd bereikt door het delibereren van beschaafde grofheden. Opeens viel er een rood doek uit de trekken. God weet waarom.

Ik ben in de pauze naar de trein gewandeld en lees nu het honderd keer betere stuk van Tony Kushner: Angels in America.

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *