Usquert

Groningen. Zoals je in Amsterdam volop het geldverdienen in de zeventiende eeuw kunt afzien aan de grachten en de trotse grachtenpanden, zie je in de provincie Groningen de geweldige middeleeuwen. Die romaanse kerkjes, met hun oeroude graven en dakspanten – ze staan er nog! En als het Amsterdamse geldverdieners het toelaten en de bodem niet onder de fundamenten leegzuigen, blijven ze er staan. Je kunt er gewoon naar toe, bijvoorbeeld zaterdagmiddag 8 september in Usquert, waar het hele weekend Monumentaal Usquert plaatsvindt – en dan treed ik er op! In de Petrus en Pauluskerk. O wat heb ik er een zin in!

Dus wil je een keer naar de kerk en mij zien optreden met mijn profaniteiten? Kom dan zaterdagmiddag 8 september naar Usquert! Ik zal er twee keer iets moois van maken. Om half twee en om half vier.

Natuurlijk speel ik mijn positieve activiteitennummer ‘Doen in Usquert’ maar ook mijn andere ongevoelige chansons met een bevrijdende lach en een goed glas droefheid. En als je via dit medium een verzoekje hebt – de kans is groot dat die wordt ingewilligd!

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *