MF©PhileDeprez7685

 

 

Speeltekst voor Maas theater en dans.

Regie: Moniek Merkx

Muziek: Djurre de Haan

Vreemderer en vreemderer wordt het leven voor Alice. Terwijl ze echt niet meer in sprookjes gelooft. Moe van het aardig doen, valt Alice, valt ze in de wereld van wonderlijke wezens en pratende dieren. Het horloge van het konijn tikt hartverscheurend en de kreeftenquadrille danst eindeloos.

Reis mee met Alice en ontmoet het verlegen konijn, de deftige muis, de mysterieuze kat, een wrede hoedenmaker, een zingende rat en een onmogelijke tweeling. Welkom in Wonderland, waar niets is wat het lijkt.

**** Volkskrant

“Een geweldig vormgegeven versie met een grote rol voor de live muziek, en met een gevaarlijk goede Romana Vrede naast een laconiek maar dappere Alice door Rosa van Leeuwen”. **** Theaterkrant.

“Een feestje voor oren en ogen (…) Sanne Danz en Carly Everaert hebben de kans om zich eens lekker uit te leven ten volle benut (…) Het intrigerende geluidsdecor van awkward i (…) maakt de betovering compleet. (…) een schitterend kijkspel.” Noord-Hollands Dagblad.

“Tekstschrijver Jan Veldman gaf Alice ook voldoende munitie. (…) De drie musici zijn een wezenlijk onderdeel van de voorstelling. (…) Romana Vrede is een heerlijk opgefokte gekke hoedenmaker en een geestige Hartogin in haar fel rode outfit. En Lisa Groothof, in het wit, schakelt moeiteloos tussen de rol van de moeder van Alice en een geestige Cheshire Cat. (…) Rosa van Leeuwen (…) is uitstekend op haar plek, met precies de goede verbaasde blik in haar grote ogen die past bij haar rol. In het vernuftige decor van Sanne Danz lijkt ze het ene moment reusachtig en dan weer superklein” **** Parool.

“Het decor is fenomenaal groots, divers en heeft echt de wow-factor” I love theater.

“Alice in Wonderland’ blijft verrassen” Musicalsites.

“Echte familievoorstelling vol verbeelding en fantasie” Muziek & Theaterparadijs.

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *