‘De Elfstedentocht’ – Scenes voor 12-uur durende voorstelling. Tryater.

Nederland, Wijnaldum - ( Friesland ) - 11-12-2008 Theatergezelschap Tryater repeteerd in de omgeploegde akkers van Wijnaldum een deel van de voorstelling 11 stedentocht. Artistiek leider Ira Judkovskaja ( met muts) en de spelers Hilbert Dijkstra (links) en Jan Arendz ( met baard en geelpak) in de ijzige tijdens de repetitie. Foto: Sake Elzinga

Foto: Sake Elzinga

Jan Veldman draagt zorgt voor de scène in Wijnaldum. De jongere acteur Hilbert Dijkstra duwt de oudere speler Jan Arendz voort, hij „legt op” zoals het in schaatstaal heet. „Voor wedstrijdrijders is het verboden”, zegt Dijkstra na afloop van een repetitie in een onverwarmde schuur. „Van toerschaatsers wordt verwacht dat ze het niet zullen doen. Door dit „opleggen” komen de twee schaatsers met elkaar in contact en laten ze verlangens en herinneringen de vrije loop. Mijn personage droomt van zijn grote liefde, Yvonne, met wie een nacht wil doorbrengen in Hotel De Groene Weide in Leeuwarden. De oudere man worstelt met zijn leeftijd.”

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *