datum: 20140204 plaats : leeuwarden redactie: cultuur onderwerp: muziektheater bijschrift: repetitie ghost track van blau hynder copyright: FPB Marchje Andringa

Regie – Dick Hauser

Decor – Sanne Danz

Muziek – Blau Hynder

Met – Hein van der Heijden, Henk Zwart  en Anne Zwaga,  Stephan Jankowsky, Anne  Ruud Vleij. Ghoststarring: Ellen ten Damme.

2013

De onberekenbare muzieklegende Harry Been gaat na een zwart gat van twintig jaar een nieuw album opnemen. In de beslotenheid van de studio zien wij de wederopstanding van een grillige en onzekere man. In een intens samenspel met de technicus en de doorgewinterde muzikanten krijgt het rauwe album gestalte en stevent de sessie af op het ultieme duet met de zangeres die indertijd gestorven is.

Ghost Track is muziektheater waarbij live (pop)muziek een zeer prominente rol speelt, in combinatie met van tevoren opgenomen geluid, muziek en zang. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de opnametechnieken en de verschillende manieren waarop muziek in een studio ontstaat.

 

 

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *