‘het Paradijs’ – Grand Theatre producties – 2005

Paradijs_7

 

 

 

 

 

Het Paradijs toerde in maart en april 2005 door Groningen met een uitstapje naar het Drentse Assen. De voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het LIRA fonds, gemeente en provincie Groningen en de inzet van de plaatselijke culturele instellingen.
Het paradijs gaat over het verschijnsel emigratie/immigratie. Je familie uitzwaaien, afscheid nemen. Vluchten of toch niet weggaan. Opgroeien in isolatie, integreren of achterblijven. De uitdaging van een nieuw begin. Of toch op je eigen plek blijven zitten. Oud worden met heimwee. Oud worden met herinneringen.
Arno van der Heyden speelt de rol van Derk Paradijs, 68, van roeping en beroep boer. Landbouwer, aardappelmaker, herstellend van een hersenbloeding, en in ruste. In bezit van grond en opvattingen. De Italiaanse actrice Sara Ercoli speelt zijn fysiotherapeute Nina.
Op video zien we Melle als Freek, de zoon van Derk en Nora als Gloria, de dochter van Nina.

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *