IMG_4626

Locatietheater 

BUOG Friesland

2013

Bert Visscher speelde de hoofdrol in ‘Leeghwater’, een grootschalig drive-inspektakel over de koppige pioniersgeest. Midden op de Afsluitdijk, ter hoogte van de kleinste bewoonde plaats van Nederland (Breezanddijk), waar een verlaten vluchthaven werd omgebouwd tot het decor van ‘Leeghwater’. Nooit eerder vond er een evenement van deze grootte op de Afsluitdijk plaats. Leeghwater werd tien keer gespeeld, van 11 tot en met 22 september 2013. Iedere voorstelling was er plaats is voor 250 auto’s. In totaal 10.000 bezoekers.

Onderweg naar de voorstelling kon het publiek afstemmen op Breezanddijk FM 107.0 . Eenmaal aangesloten rondom de desolate buitenhaven op de Afsluitdijk barste Leeghwater los. Op en rond het water vertelden acteurs, dansers, muzikanten én de autoradio een verhaal over tomeloze energie, om midden op de Afsluitdijk de pionier in jezelf te doen ontwaken. Een onvergetelijk drive-intheaterspektakel, met 100 acteurs, dansers en musici op de meest desolate plek van Nederland.

 

 

Gepubliceerd door Jan

Vanaf 1986 schrijf ik professioneel voor theater, TV en film. Bovendien geef ik les aan diverse schrijfopleidingen en ondersteun producties inhoudelijk/dramaturgisch.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *